Geert Wilders in keiharde confrontatie met presentatrice RTL Boulevard

Geert Wilders is tijdens het programma WNL op Zondag in een keiharde discussie beland met de RTL Boulevard-presentatrice Justine Marcella. Ze stonden lijnrecht tegenover elkaar en dat zorgde voor interessante televisie.

Geert Wilders in discussie met Marcella

Justine Marcella vind de ideen en plannen van Geert Wilders namelijk onmenselijk. Het gaat daarbij om de woorden die Wilders uitsprak over asielzoekers: “Het liefst uitzetten en als dat niet kan – sommige landen werken niet mee en sommige mensen verscheuren hun paspoort – dan zet je ze vast. Maak het zo
onaantrekkelijk mogelijk in Nederland om hier illegaal te zijn. Je krijgt ze nooit meer weg,”

Hij zei dit op een manier die bij Marcella, en veel andere mensen, totaal in het verkeerde keelgat schoot. Zij vinden de plannen te ver gaan. Hieruit ontstond een verhitte discussie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Omroep WNL (@omroepwnl)

Vluchtelingen uit veilige landen?

Justine gaat er keihard tegenin: “Ik vind het ingewikkeld om te begrijpen dat mensen die in de meest afgrijselijke omstandigheden zijn gevlucht voor een oorlog en naar een vreemd land komen… Ik vind het zeer inhumaan om die als criminelen gevangen te zetten.”

Volgens Wilders gaat het om vluchtelingen uit veilige landen. Hij had het over onder andere Marokkannen, Algerijnen en Tunesiërs. Bekijk de verhitte discussie hieronder: