Geweldig: in Italië is een fontein waar gratis (!) rode wijn uit komt

Wijnen, wijnen, wijnen! Soms voelen we ons net Martien Meiland aangezien we zoveel over wijn schrijven. Alle wijnliefhebbers moeten nu eventjes goed opletten. Het paradijs bestaat namelijk echt en is te vinden in Italië. In Ortona staat namelijk een onuitputtelijke bron vol wijn, midden in de stad.

Wijn fontein

In dit stadje staat namelijk de Free Red Wine Fountain. De naam spreekt natuurlijk voor zichzelf en het is geen grap. Op de website van de fontein staat: “A special place with a special story”. Dat kun je wel stellen ja!

De fontein staat op het terrein van Dora Sarchese, dit is een landgoed waar wijnboeren werken. Je kunt naast wijn drinken dus ook rondleidingen krijgen en wijnproeverijen volgen. Wij blijven denk ik wel even bij die fontein hangen als je het niet erg vind.

Speciaal verhaal

Het verhaal achter de fontein is echter heel erg bijzonder. De fontein staat op de route die de voormalige Pelgrims aflegden, op weg naar Santiago de Compostela. Tijdens zo’n lange reis krijg je onderweg natuurlijk wel dorst. De fontein is daarom in het leven gebracht om de dorst te lossen.

Ben jij meer fan van Spanje? In Ronda is ook een gratis wijn-fontein te vinden. Wij zetten deze twee plekken alvast allebei op de bucketlist.