Thierry Bauder en Wilders binnenkort in alternatief Sinterklaasjournaal te zien

Ja, je hebt de kop boven dit artikel goed gelezen. Thierry Baudet en Geert Wilders zijn te binnenkort in het Zwarte Pietenjournaal van de nieuwe omroep ‘Ongehoord Nederland!’ te zien. Dit is te zien in de trailer van het programma dat op de publieke omroep te zien zal zijn.

Alternatief Zwarte Pietenjournaal

Verleden jaar maakte de omroep Ongehoord Nederland!, afgekort ON!, ook een Zwarte Pietenjournaal. Destijds was de omroep nog niet groot genoeg om toegelaten te worden op de publieke omroep. Nu hebben ze genoeg leden en dus ook uitzendtijd.

In de trailer van het programma zien we hoe PVV-leider Wilders het woord vrijheid in chocoladeletters overhandigd krijgt van een zwart geschminkte piet. Vlak daarna zien we een shot Thierry Baudet van FvD die op een plein de tekst “Bedankt Zwarte Piet, bedankt Sinterklaas” scandeert.

Thierry Bauder en Wilders binnenkort in alternatief Sinterklaasjournaal te zien 1

Omroep Ongehoord Nederland!

Sinds 2020 worden er voornamelijk roetveegpieten gebruikt, omdat mensen zich gediscrimineerd voelen bij de karikatuur van zwarte piet. ON! is het hier niet mee eens en zendt daarom het Zwarte Pietenjournaal uit.

Dat daarin Geert Wilders en Thierry Baudet een optreden maakt komt dus totaal niet als een verrassing. Het journaal van ON! is vanaf 13 november vier weken lang op zaterdag te zien. Het journaal is alleen op YouTube te zien, omdat de omroep pas vanaf januari uitzendingen voor op de tv kan maken.