Schrik om Netflix-hype: “Kinderen die verliezen bij ’Squid game’-spel krijgen klappen op schoolplein”

Je kan er niet meer omheen. Squid Game is de meest succesvolle Netflix-serie van het moment. De serie breekt het ene na het andere record, maar de gewelddadige en brute show bereikt nu ook het schoolplein van basisschoolkinderen.

Kinderen spelen Squid Game op school

Een school in België waarschuwt de ouders van hun leerlingen voor de gevolgen van ‘Squid Game’-spelletjes op het schoolplein. De serie heeft een 18+ rating en is dus niet bedoelt voor kinderen, maar het wordt blijkbaar toch veel door de kids gekeken. De basisschool Erquelinnes Béguinage schrijft op sociale media:

“Beste ouders, jullie hebben wellicht al gehoord van de serie Squid game”, schrijft de school op Facebook. „In deze serie worden de personages gedwongen om kinderspelletjes te spelen en als ze verliezen worden ze geëlimineerd. Vanwege het brute geweld mag de reeks eigenlijk alleen door 18-plussers worden bekeken.”

Verliezers krijgen klappen

“Onze leerlingen hebben duidelijk plezier in het naspelen van de spelletjes. Ze nemen echter ook het gewelddadige aspect over, want de kinderen die verliezen, die krijgen klappen. We waken er als schoolbestuur over dat deze gevaarlijke vorm van spelen wordt gestaakt en rekenen op uw medewerking om de kinderen bewust te maken van de mogelijke gevolgen.”

De school zegt dat ze sancties zullen opleggen aan kinderen die geweld blijven gebruiken bij het spelen. Het bericht op de Facebook-pagina van de school is al duizenden keren gedeeld.

screenshot