Rader onthuld: Dit zit er in de ‘Shambala-Druppels’ die Giel Beelen verkoopt

Giel Beelen is de laatste jaren op een spiritueel pad beland. Goed voor hem natuurlijk, zelfontwikkeling raden we iedereen aan. Sinds kort hoort daar zijn merk Shambala bij. Dit zijn druppels die je moet nemen via een pipetje. Het resultaat volgens Beelen? “Toegang tot je innerlijke guru te krijgen.”

Dit zit er echt in de Shambala van Giel Beelen

Het moet dus toegang tot jouw innerlijke Guru geven. Wat dit precies moet inhouden weten we eigenlijk ook niet. Het klinkt in ieder geval erg bewust en spiritueel. Hij verkoopt de flesjes voor maar liefst 40 euro per stuk(!!). 40 euro om dichter bij jezelf te komen. Dat wilde Kassa even testen.

Je wilt namelijk niet weten wat er allemaal in zo’n flesje zit. Giel geeft zelf ook aan dat hij dat niet precies weet: “Dat weet je nooit!”. Het lijkt ons toch wel handig om het te weten aangezien je het verkoopt. Maar dit is nog lang niet alles. Het blijkt namelijk best een heftig goedje.

giel beelen

Radar test de Shambala

Radar besloot namelijk te onderzoeken wat er nou precies in zit en wat het met je doet. Farmacoloog Thomas Dorlo van Radar legt dan ook uit: “Het is een kruidenmiddel, maar wat je in feite aan het slikken bent is een antidepressivum. Ik weet niet exact hoeveel van de stoffen erin zitten en ik denk dat de producent het ook niet exact weet en dat het er daarom niet op staat.”

Dat klinkt wat heftiger dan alleen je innerlijke Guru ontmoeten. Thomos legt daarnaast uit dat het je serotonineniveau verhoogt: “En als dat te hoog wordt dan dat tot bijwerkingen leiden. In extreme gevallen zelfs tot iets wat serotonineshock heet.” Volgens hem moet het product zo snel mogelijk verboden worden. Hieronder het hele interview: