Rutte waarschuwt: deze maatregelen komen er aan als het niet beter gaat

De besmettingen lopen op en Rutte heeft daarom een dringende oproep gedaan om met z’n allen aan de maatregelen te houden. Hij heeft het over ‘lockdown-achtige maatregelen’ die hij niet uitsluit. “We willen echt een kentering zien. Het is heel spannend in de ziekenhuizen”, zei Rutte. Maar wat houden die maatregelen in?

Rutte waarschuwt voor meer maatregelen

Hij zegt dat er, eerder dan 3 december, nieuwe maatregelen nodig zijn als het zo door gaat. “Hou je dus aan de regels. Laat je testen bij klachten. Werk zoveel mogelijk thuis en ventileer”, benadrukte Rutte. Dit vertelde hij aan RTL Nieuws.

Hij hoopt dat er geen nieuwe maatregelen nodig zijn voor 3 december. Als dat wel nodig is zal hij echter niet twijfelen. “De effecten van lockdownachtige maatregelen zijn gigantisch, voor de jongeren en de economie Maar neemt u van mij aan: we zullen niet aarzelen als het nodig is.” Dit zal bij veel mensen verkeerd vallen. De afgelopen weken is Nederland geteisterd door verschillende rellen. Hieronder een reactie van Rutte op dit geweld.

Zorgdruk loopt op

De maatregelen hebben vooral verband met de zorg die oploopt. Er wordt zelfs gesproken van code zwart. Volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) is die code zwart nog wel ver weg. Hij heeft het vooral over een ‘uiting van grote zorg’.

Laten we met z’n allen hopen dat meer maatregelen niet nodig zijn en we snel weer het leven kunnen leiden wat we gewend zijn. Wat denk jij dat er deze winter gaat gebeuren?