Real-life versie van Squid Game georganiseerd in Abu Dhabi

Er gaat een real-life variant komen van de populaire Netflix-serie Squid Game. Fans van de serie krijgen in Abu Dhabi de klans om zelf mee te doen aan een Squid Game evenement. De lugubere spelshow met dodelijke kindergames is nu dus in het echt te spelen.

Squid Game in het echt

Er is plek voor 30 personen die allemaal vier spellen uit de tv show zullen spelen. Voordat potentiële deelnemers kans maken op een plekje wordt wel eerst hun kennis van de tv show getest.

De show is zo’n gigantisch succes dat zelf op basisscholen de spelletjes door de kinderen worden nagespeeld. In plaats van eliminatie krijgen verliezende kinderen klappen van elkaar. Dit zorgde al voor veel ophef op een basisschool in België, waar kinderen elkaar te lijf gingen.

Squid Game in Abu Dhabi

In de versie die ze in Abu Dhabi organiseren gaat het er iets gemoedelijker aan toe. De spellen die gespeeld worden zijn onder andere ‘Red Light Green Light’, ‘Dalgona Candy’ en ‘Marbles’. Deelnemers zullen in twee teams van 15 tegen elkaar strijden, maar niemand in tegenstelling tot de serie zal hier niemand doodgaan.

Daartegenover staat dat er voor de winnaars helaas ook geen prijzengeld valt te verdienen. De spelleiders dragen de kenmerkende felroze pakken net zoals in de echte serie. Nam Chan-woo, de directeur van het Koreaans Cultureel Centrum in Abu Dhabi, vertelde aan de lokale krant Khaleej Times dat de deelnemers gekleed zullen zijn in T-shirts met het logo van de show.