Pizza als ontbijt gezonder dan muesli volgens deze voedingsdekundige

In de categorie raar maar waar: pizza is gezonder dan muesli. Dat beweert diëtiste Chelsey Amer in ieder geval. Maar waarom wordt ons dan al jaren verteld dat een ontbijtje met yoghurt of kwark met muesli een gezonde optie is?

Als we Chelsey mogen geloven heeft dit alles te maken met hoe we de cijfertjes interpreteren. Muesli en soortgelijke ontbijtgranen zoals cruesli en granola staan stijf van de suikers. En we weten dat suikers ongezond zijn en veel calorieën bevat.

Daarentegen bevat pizza enorm veel vet en koolhydraten. Dus wat is er nou waar? Om die vraag te beantwoorden moeten we kijken naar het gewicht van beide producten. Een kom yoghurt met muesli van 200 gram bevat iets minder 600 kilocalorieën.

Wat betreft de pizza, een pizzapunt van 200 gram bevat volgens Voedingswaardetabel.nl gemiddeld zo’n 406 calorieën. Dat is dus ongeveer 30% minder calorieën dan aan bak yoghurt met muesli.

Op basis van alleen de calorieën zou je dus kunnen concluderen dat een pizzapunt een gezondere keuze is muesli. Dan moet je het dus wel bij 1 á anderhalve punt houden. Pak dus gerust een stukje!

Lees ook

REacties

Meest gelezen

8 Onmogelijk raadsels waar je hersens van gaan kraken!

Je hersenen kunnen zo nu en dan wel wat oefening gebruiken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je het brein kan trainen door het flink aan...

Komische video uit 1999: “Een mobiele telefoon? Ik heb toch een antwoordapparaat…”

De mobiele telefoon is inmiddels niet meer weg te denken. De jongeren van tegenwoordig weten zelfs niet beter. Maar in 1999, inmiddels zeventien jaar...

Met deze maanpuzzel van 1000 stukjes ben je wel even zoet

De meeste van ons zitten momenteel thuis en vervelen zich kapot. Een van de manieren om de tijd te vullen is het leggen van...

Volg ons

14,170FansLike