Vriendin Peter R. de Vries deelt drie liefdesbrieven

Het hele land is diep geroerd door het verlies van Peter R. de Vries. Voor zijn naasten is het natuurlijk een ongelooflijk pijnlijke tijd. Peter liet een vrouw achter, die om veiligheidsredenen anoniem moet blijven. Ze laat in een interview met de Volkskrant weten dat ze leeft met grote pijn.„Alsof een deel van mij met hem is meegegaan.”

Vriendin Peter R. de Vries

Peter leerde zijn vriendin zes jaar geleden kennen. Vanwege het beroep van de Vries koos ze er voor om uit de schijnwerpers te blijven. Ze wil nu juist graag praten over haar vriend, maar uiteraard anoniem. „Ik wil niet die anonieme partner zijn over wie zo veel wordt gespeculeerd, maar nu moet het van de politie.”

Ze wordt op dit moment beveiligd. Zelf zegt ze dat haar eigen veiligheid haar momenteel niet interesseert. Ze geeft wel aan vaak over de veiligheid van Peter te hebben gesproken. „Ik was erop tegen dat hij vertrouwenspersoon werd van de kroongetuige in het Marengo-proces. Maar ik begreep ook waarom hij dit wilde doen: als misdaadverslaggever van dat kaliber wil je betrokken zijn bij zo’n mega-strafzaak. Maar nu zit ik wel met de vraag of ik meer had kunnen doen om hem ervan te weerhouden. Die vraag zal mij altijd blijven achtervolgen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door peter r de vries (@peterr_devriess)

Liefdesbrieven

Het koppel was gek op elkaar en Peter liet vaak liefdesbriefjes achter in het huis van zijn vriendin. Honderden briefjes heeft ze bewaard. Ze geeft nu aan dat ze onlangs weer drie briefjes heeft gevonden. „Ik heb net weer drie briefjes van hem gevonden. Als ik eerder de deur uit moest dan hij, legde hij altijd een brief op mijn hoofdkussen. (…)

”Hij scheurde vellen van zijn notitieblok of uit mijn aantekenboekjes, schreef er lieve teksten op en stopte ze op gekke plekken – achter mijn tandenborstel, in de vriezer, in een pan waar nog eten in zat – de vetvlekken zitten er nog op –, in mijn schoenen, tussen mijn laptop, op de afzuigkap.

We wensen de naasten van Peter enorm veel sterkte de komende tijd. Een groot en mooi mens is heengegaan.