Persconferentie vanavond: avondklok en extra maatregelen

Er is nog steeds een grote kans dat er na de persconferentie van vanavond meer maatregelen genomen zullen worden. Een van deze maatregelen is een avondklok. Dit is een maatregel waar veel om te doen is: veel mensen binnen de overheid en verschillende burgermeesters zijn hier zwaar op tegen.

Reële kans op een avondklok

Er liggen conceptplannen van het kabinet over een invoering van de avondklok. Dit zou begin volgende week ingaan. Volgens Mark Rutte en het RIVM komt dit door de Britse variant van het coronavirus, deze is veel besmettelijker dan het normale coronavirus.

Dit is de reden dat er grote kans is op een avondklok. Deze gaat volgende week in aangezien de overheid niet weet hoe ze de mutatie onder controle moeten krijgen. Na een bepaald tijdstip is het verboden (tenzij uitzonderingen) naar buiten te gaan. Een regel waar lang niet iedereen het mee eens is.

Oei. Zo woest zag je Mark Rutte nog nooit - ‘Gewoon je bek houden’

Dit is niet de enige maatregel die aangekondigd zal worden. Volgens meerdere bronnen, zowel NOS, de Telegraaf als Trendnieuws brachten dit nieuws al naar buiten.

Lange lockdown

De lockdown zal naar alle waarschijnlijkheid met drie weken worden verlengt. Er komt geen versoepeling maar extra maatregelen. De hoeveelheid mensen die bij elkaar komen zal verlaagt worden en daarnaast gaan er meer winkels en hotels dicht. Harde maatregelen om het coronavirus eronder te krijgen.

De persconferentie zal vanavond plaats vinden inclusief uitleg betreft deze maatregelen. De lockdown zou in eerste instantie op 19 januari eindigen, het is vrijwel zeker dat dit dus niet het geval is.
In totaal duurt deze lockdown al vier weken. De maatregelen zijn niet genoeg gebleken om het coronavirus onder de duim te krijgen.