Onderzoek bewijst: gebruik van cannabis kan corona-infectie voorkomen

Goed nieuws voor de blowers onder ons. Het gebruik van cannabis zou namelijk kunnen voorkomen dat het coronavirus gezonde cellen binnendringt. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Oregon dat is gepubliceerd in het Journal of Nature Products.

Wiet roken goed tegen corona

Volgens het onderzoek zijn er bepaalde componenten in cannabis die corona-infecties kan voorkomen. De twee stoffen genaamd CBGA en CBDA kunnen volgens de onderzoeken aan de Universiteit van Oregon helpen tegen een infectie.

Steek jij regelmatig een jointje op of gebruik je misschien wel cannabis olie? Dan ben je dus lekker gezond bezig en is de kans op een covid-infectie velen malen kleiner. Maar hoe precies voorkomt het gebruik van wiet dat je ziek wordt van corona? We leggen je het uit.

Onderzoek bewijst gebruik van cannabis kan corona infectie voorkomen 1

Op naar de coffeeshop

De eerder genoemde componenten, CBGA en CBDA, binden zich aan de uitsteeksels van het virus en blokkeren een stofje die het virus gebruikt om mensen te infecteren. De onderzoekers testten dit in het laboratorium op de alfa- en bètavariant van het virus, maar hebben geen onderzoek gedaan bij mensen.

Volgens de onderzoekers hoef je de cannabis niet perse te roken om de positieve effecten te krijgen van deze twee stoffen. “Deze componenten, die oraal kunnen worden ingenomen, hebben een lange geschiedenis van veilig gebruik bij mensen”, aldus onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit.

“Zij hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen”, vervolgt Richard. Nou, dat is dus ff goed nieuws voor de wietrokers onder ons. De volgende keer dat iemand je vraagt waarom je een jointje rookt, kan je dit dus als argument gebruiken.

Onderzoek bewijst gebruik van cannabis kan corona infectie voorkomen 3