Olav Mol wordt volgend seizoen vervangen door deze 2 presentatoren

Olav Mol zal volgend jaar geen verslag meer doen van de Formule 1.. Het einde van een tijdperk kun je wel stellen. De rechte verhuizen namelijk van Ziggo naar Nordic Entertainment Group en Olaf mag niet mee. Een sneu einde voor Olaf en veel fans. De reacties zijn dan ook niet mals. Maar wie gaat er nu verslag doen van de koningsklasse van de autosport?

Olav Mol Bye Bye

Presentator Olaf Mol zal er dus vanaf 2022 niet meer bij zijn. Zijn vervanger is Nelson Valkenburg, die bijgestaan zal worden door coureur en expert Melroy Heemskerk als co-commentator. Twee totaal nieuwe gezichten en dus zeker even wennen. Waar kunnen we Nelson Valkenburg van kennen?

Valkenburg heeft een grote carrière in de autosport als commentator. Hij deed dit onder andere voor RTL en Eurosport. Hij deed daar de 24 uur van Le Mans, de Dakar Rally, WEC en het WTCR. Zijn co-commentator Heemskerk is een getalenteerd coureur die vanuit de Formule Ford, waarin hij in 2009 Nederlands en Benelux kampioen werd, zijn weg vond in onder meer de endurance racerij. Iemand die dus zeker weet waar hij het over heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grand Prix Radio (@grandprixradio)

Formule 1 bij Nordic Entertainment Group

Nordic Entertainment Group zal de Formule 1 overnemen vanaf volgend jaar. Ze willen de sport naar een nieuw en hoger niveau brengen. De Executive Vice President van NENT, Peter Norrelund, gaf wel aan mega veel respect te hebben voor Olav Mol.

Olav heeft de sport jarenlang van commentaar voorzien en is deel van het meubilair geworden. Ook heeft hij, samen met Jack, goede contacten bij de coureurs. Iets wat Valkenburg nog maar moet zien te regelen. We zijn heel benieuwd hoe Formule 1 bij Nordic Entertainment Group gaat uitpakken. Ga jij switchen van abonnement?