Zo kun je alsnog Formule 1 kijken met commentaar van Olav Mol

Het raceseizoen staat weer op het punt van beginnen. De Formule 1 trapt dit weekend af met de GP van Bahrein. Vanaf vrijdag is het voor de echte fans al volle bak kijken. Van trainingen tot kwalificaties en de race op zondag natuurlijk. Nu Formule 1 niet meer bij Ziggo te zien is, is er veel veranderd. Want we moeten toch Olav Mol gaan missen? Of toch niet?

Formule 1 bij Viaplay, zonder Olav Mol

Formule 1 is vanaf nu te zien bij het Scandinavische Viaplay. Olav Mol is niet mee verhuist en dat is natuurlijk even wennen. Toch is er een oplossing voor de mensen die toch liever het commentaar van Olav in hun oren horen.

In de nieuwe Grand Prix Radio-app heb je nu een functie waarmee je de beelden op jouw scherm gelijk legt met het commentaar van Olav. Dit doen ze door middel van een slider. Hoe dit werkt? Als je naar een willekeurige TV-bron kijkt stem je met de app precies af dat het racecommentaar gelijk komt te liggen met de beelden. Zo voorkom je dat je mogelijk al eerst te horen krijgt dat er bijvoorbeeld iemand crasht nog voordat je de beelden daarbij te zien krijgt, of andersom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olav Mol (@f1_olav_mol)

Herkenbare slider

De slider is zo vormgegeven, dat het voor iedereen herkenbaar en bruikbaar is. Als je in de app in de Grand Prix Radio bijtijds de slider opstart, kun je een buffer opbouwen waardoor je het geluid dus met de beelden kunt synchroniseren. Het beste is om vijf minuten voor de F1-uitzending de app al aan te zetten om die buffer op te bouwen.

Zo kun je toch nog genieten van het commentaar van de legend Olav Mol tijdens de kwalificaties en de race. Ook Jack Plooij is te horen in zijn nieuwe rol als media-reporter. Zo blijft alles toch een beetje vertrouwd en bij het oude.