Wetenschap: wie veel alcohol drinkt, wordt vaker geprikt door muggen

Alle drinkers opgelet. Uit een Japans onderzoek blijkt dat, naast hoofdpijn, alcohol kan zorgen voor meer muggenbeten. Je bent namelijk een geliefd doelwit van muggen als je gek bent op een alcoholische versnapering. Hoe dat werkt? Waarschijnlijk de geur die je met je mee neemt.

Muggen en alcohol

Dit onderzoek is al in 2002 in Japan uitgevoerd en gepubliceerd. Hier hebben ze twaalf mannen tussen de 20 en 58 jaar getest. Ook hoorde een 24-jarige vrouw bij de onderzoeksgroep. Als controle was er een 30-jarige man gekozen.

Bij de groep werd het zweet en de temperatuur opgemeten van tevoren. Daarna dronk iedereen 350 ml bier van 5,5% alcohol en werd het zweet en de temperatuur opnieuw gecontroleerd. De groep zat in een ruimte waar muggen rondvlogen. Het resultaat was opmerkelijk te noemen.

mug alcohol
Alcohol

Muggen kunnen natuurlijk niet goed zien en gaan dus af op hun uitmuntende reukvermogen. Als ze iets sterks ruiken, zoals alcohol, weten ze vaak dat er een mens te vinden is. Uit dit onderzoek bleek dus dat er een sterk verband is tussen mensen die alcohol drinken en hun muggensteken.

Als je dus gek bent op een drankje dan moet je wat extra muggenbeten voor lief nemen. We geven die muggen groot gelijk, al zijn ze bloedirritant. Wordt jij elke avond lek gestoken? Wellicht is het dan tijd om iets minder te drinken. Wat ook kan helpen is dit product.

Wat natuurlijk ook nog een optie is, is het speeltje uit de video hieronder: