Miss World Nederland niet naar Miss World verkiezing: “Ben niet klaar voor vaccin”

Miss World Nederland Dilay Willemstein gaat niet naar de finale van de Miss World-verkiezingen in Puerto Rico. Ze heeft besloten om zich nog niet te laten vaccineren en moet daarom haar deelname afzeggen.

Miss World Nederland Dilay Willemstein

Recent werd Dilay verkozen tot Miss World Nederland. Het 21-jarige model uit Eindhoven zou namens Nederland naar de finale van de verkiezingen gaan. Omdat de organisatie van de Miss World Verkiezing een vaccinatieplicht heeft gesteld kan Dilay nu niet meedoen.

Op Instagram plaatste Willemstein een foto met daarbij tekst en uitleg omtrent haar keuze. In de reacties onder haar post kan het model op veel steun van haar volgers rekenen. Veel mensen reageren met hartjes en steunbetuigingen.

Niet naar finale vanwege vaccin

“Ik heb er goed over nagedacht en overwoog het wel om die prik te nemen”, vertelt Willemstein tegenover het AD. “Maar op een gegeven moment bedacht ik me: ik ben hier nog helemaal niet klaar voor. Ik voel me er niet goed bij. Ik weet niet of ik later die prik wel zal nemen.”

Dilay Willemstein meldt zelf dat ze bij de Miss World Nederland-verkiezing naar eigen zeggen zich niet gerealiseerd had dat ze zelf gevaccineerd zou moeten worden. Haar finaleplaats wordt nu overgenomen door Lizzy Dobbe uit Den Helder, de nummer twee van de Nederlandse verkiezing. Bekijk hieronder de hele post van Willemstein.