Kale mannen opgelet: mogelijk medicijn tegen kaalheid ontdekt

Bijna elke man krijgt er ooit in zijn leven mee te maken, namelijk een steeds kaler wordend hoofd. Voor de mannen die daar last van hebben is er misschien wel goed nieuws. Er is mogelijk een nieuw medicijn tegen kaalheid ontdekt.

Kale kop

Waar de ene man een heel leven lang een volle bos op zijn hoofd houdt, krijgen andere mannen al snel te maken met kaalheid. Het begint bij hier en daar een inham en voor je het weet hou je geen haar meer over. Voor die mannen is er nu goed nieuws.

Er zijn natuurlijk een paar mogelijkheden om aan de kaalheid te doen. De een kiest bijvoorbeeld voor een haartransplantatie en de ander weer voor een pruik of haarstuk. Maar nu komt daar een extra optie bij, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerde wetenschappelijke studie door ACS Nano.

Kale mannen opgelet mogelijk medicijn tegen kaalheid ontdekt 1

Medicijn tegen kaalheid

Wetenschappers hebben wellicht een medicijn gevonden die kaalheid tegen kan gaan. De test is reeds met succes op muizen uitgevoerd, waarbij het haar sneller terug groeide. De wetenschappers gebruikten hiervoor pleisters met nanodeeltjes die de stof cerium bevatten. De pleisters helpen oxidatieve stress en een slechte bloedsomloop te voorkomen.

Dat zijn namelijk twee belangrijkste oorzaken voor haarverlies. Zonder voldoende bloedvaten rondom de haarzakjes kunnen haren niet groeien en krijgt je hoofdhuid te weinig zuurstof, waardoor je dus kaal wordt. Het medicijn is alleen nog getest op muizen, maar de toekomst ziet er voor kale mannen misschien wel stukken beter uit.

Kale mannen opgelet mogelijk medicijn tegen kaalheid ontdekt 2