Maxime Meiland steunt moeder na islam-uitspraken: “wil niet zeggen dat we zelfde mening delen”

De anti-islamuitspraken die Erica Meiland in haar biografie heeft gedaan, hebben de afgelopen week voor behoorlijk wat ophef gezorgd. Steeds meer bedrijven hebben hun samenwerkingen met de familie Meiland verbroken. Maxime Meiland plaatst nu een verklaring waarin ze zegt haar moeder te steunen.

Uitspraken Erica Meiland

Nadat de uitspraken van Erica Meiland in het nieuws kwamen besloten veel bedrijven zoals Niveau en Hallmark de samenwerkingen stop te zetten. Dochter Maxime had een samenwerking met matrassenmerk Emma, maar omdat ze geen afstand heeft gedaan van Erica’s uitspraken heeft het bedrijf de samenwerking stopgezet.

De uitspraken van Erica treffen dus de hele familie. Vandaag kwam Maxime met een verklaring op Instagram. Daarin reageert ze op alles wat de afgelopen weken heeft afgespeeld en zegt ze dat ze haar moeder altijd zal steunen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

Maxime Meiland steunt moeder Erica

In de verklaring schrijft ze: “Laat ik vooropstellen dat het nooit mijn bedoeling is geweest om een groepering buiten te sluiten of iemand te kort te doen in zijn of haar geloof. Nederland is (gelukkig) een divers land met vele afkomsten en geloven. Ik respecteer vanzelfsprekend iedereen, ongeacht afkomst of geloof.”

Ze vervolgt met: “Dat ik achter mama sta en haar support, wil niet zeggen dat we overal hetzelfde over denken of dezelfde mening delen”. Erica Meiland vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns, noemt hoofddoekjes ‘niet normaal’ en vindt ze dat de islam ‘heel veel ellende brengt’.

Volledige verklaring Maxime

Maxime zegt ook dat ze vindt dat ‘we meer tot verbinding moeten komen, dan dat we tegenover elkaar komen te staan’. Ze sluit haar verklaring wel af met excuses: “Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die zich persoonlijk geraakt hebben gevoeld door deze situatie”.

Of dit oprecht is of dat dit gewoon een kwestie van schadebeperking is, dat laten we in het midden. Lees de volledig verklaring hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)