Oei. Zo woest zag je Mark Rutte nog nooit : ‘Gewoon je bek houden’

Minister-president Mark Rutte staat al maanden onder spanning. Dit houdt hij tot nu toe erg goed vol en hij is niet vaak op emoties te betrappen. Maar vandaag was hij er helemaal klaar mee en schoot hij voor zijn doen flink uit z’n slof.

Mark Rutte schiet flink uit z’n slof

Hij is namelijk niet blij met het gedrag van de voetbalsupporters in de stadions, met name de fans van Feyenoord. Bij Feyenoord en bij een aantal wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie lieten fans zich flink horen. Dit was echter niet de bedoeling volgens Rutte.

Hij heeft dus ook een boodschap voor de fans: “Je moet gewoon je bek houden”, zegt hij. Woorden die we normaal gesproken niet uit zijn mond zien komen. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn er maar kleine schare supporters welkom in de stadions. Daarnaast is het een regel dat er niet gezongen en gejuicht mag worden. Dit is echt lastig te handhaven.

“Het is heel dom, want zo krijgen we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op”, aldus Rutte, die van RTL Nieuws de vraag krijgt of het te regelen is in stadions om supporters stil te krijgen. “Jahoor, gewoon je bek houden als je er zit. Gewoon de wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen.”