Jongste bodybuilder ooit is nu volwassen en onherkenbaar

Richard Sandrak was ooit de jongste bodybuilder ter wereld. Op 9 jarige leeftijd drukte hij met gemak 75 kilo de lucht in, dat is eens wat anders dan de held spelen met een poppetje van Toy Story. Nu, 20 jaar later, is Richard volwassen en onherkenbaar veranderd. 

Kleuter met een sixpack

Aan het begin van deze eeuw was Richard een ware internetsensatie. Een foto van de kleuter met een sixpack ging de hele wereld over. Gemotiveerd door zijn ouders dook de jongen, met de hulp van een personal trainer de sportschool in en ontwikkelde een paar spiergroepen waar jij als volwassen man jaloers op zou zijn.

In 2004 werd er een documentaire over Richard gemaakt. ‘The world strongest boy’ maakte vooral de trainer en ouders schatrijk. Zijn personal trainer, Frank Giardina, presenteerde hem als Kleine Hercules en verdiende miljoenen aan de jongen. Maar er zat ook een keerzijde aan al dat geld en roem, en dat kwam vooral zijn ouders op veel kritiek te staan. Hieronder een foto hoe hij er nu uitziet: 

jongste bodybuilder ooit

Vetpercentage van 1 procent

De jongen zou een vetpercentage van 1 procent hebben, wat gevaarlijk is. Geruchten dat zijn ouders hem steroïden toe zouden dienen werd door het stel afgedaan als onzin. Uiteindelijk verdween de publieke interesse. Kleine Herculesjes worden groot, en twintig jaar later ziet Richard er een stuk minder gespierd uit.

Richard is nu 29 jaar en werkt vanaf 2015 als stuntman bij Universal Studio’s en droomt hij ooit om voor NASA te werken als kwantum wetenschapper. Voor het geld hoeft hij het niet te doen, naar schatting heeft hij dankzij al zijn roem uiteindelijk een vermogen van 400.000 Dollar  overgehouden.