Man verkleed als Joker steekt 17 mensen neer in de trein (VIDEO)

Rond Halloween heeft er een vreselijke gebeurtenis plaatsgevonden. Een man, verkleed als The Joker, viel namelijk mensen in de trein aan met een mes in Tokio. Dit deed hij omdat hij de doodstraf wilde krijgen. Volgens het Japanse persbureau Kyodo News heeft hij dit tegenover de politie verklaard en gaf hij ook toe fan te zijn van het karakter ‘The Joker’ uit de Batmanfilms. Een vreselijke gebeurtenis..

Real life joker

Bij deze vreselijke gebeurtenis raakten zeventien mensen gewond, waarvan drie ernstig gewond. Een van deze slachtoffers verkeerd momenteel in een kritieke toestand. Na het steken probeerde de man brand te stichten in de trein. Hij verzette zich niet tijdens de arrestatie.

De aanval vond plaats in de avond in Tokio. De dader goot vloeistof door het treinstelsel. Op verschillende foto’s en video’s is te zien dat er vervolgens brand uitbrak en er mensen volledig in paniek raakten. Door ramen klommen zij naar buiten. De verdachte gaf later aan tegen de politie dat het om aanstekervloeistof ging.

Fascinatie voor het karakter The Joker

De dader scheen een fascinatie te hebben voor The Joker, het karakter uit verschillende Batman-films. Een aantal jaren geleden kreeg The Joker een eigen film. In deze film liep het ongeveer hetzelfde af als met deze man.

Via Twitter zijn verschillende beelden gedeeld. Vooral van mensen die in paniek wegrennen. Veel mensen dachten in eerste instantie dat het een Halloweenstunt was. Dit bleek echter in een drama uit te monden.