Brief Talpa-medewerksters: ‘Beste John de Mol, het ligt niet aan de vrouwen’

Iedereen heeft het gisteren gezien, de bizarre aflevering van het BNNVARA-programma BOOS. In deze aflevering werden de schandalen rondom Ali B, Jeroen Rietbergen, een regisseur en Marco Borsato onder de loep genomen. John de Mol kwam zelf ook in de aflevering en reageerde op het hele drama. Dit viel niet bij iedereen even lekker.

Brief Talpa-medewerksters

Veel mensen vonden dat John de schuld teveel bij de vrouwen legde die er niks over durfden te zeggen, terwijl het juist de mannen zijn die gewoon normaal moeten doen. Misschien een beetje onhandig van John. De vrouwen die bij Talpa werken hebben hier dan ook meteen op gereageerd.

De Mol reageerde namelijk dat het belangrijkste was dat vrouwen zich melden, maar hij besprak niet hoe belangrijk het was dat mannen hun verantwoordelijkheid nemen. Dit viel niet bij iedereen even goed. De vrouwen van Talpa maakten dan ook een statement.

brief talpa john de mol

Statement van verdrietige vrouwen

Zij zijn het niet eens met de uitlatingen die hun baas tegenover Tim Hofman deed in hun gesprek over de misstanden bij The voice of Holland. “Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf”, staat op de pagina.

“Dit is een statement van verdrietige vrouwen die bij Talpa werken, die met stijgende verbazing en het schaamrood op de kaken hebben aangehoord wat de reactie was van John de Mol op de vragen van Tim Hofman”, aldus de vrouwelijke medewerkers. “We vinden het heel goed dat hij daar is gaan zitten, maar zijn ook teleurgesteld dat hij vrouwen oproept om zich vooral te melden bij de juiste loketten.”