Deze horeca gaan morgen ondanks versoepelingen sowieso open

Vrijwel de hele aanstaande persconferentie is uitgelekt en daarin valt te lezen dat het openen van de Horeca niet tussen de versoepelingen valt. Horecaondernemers zijn pislink boos en maken kenbaar dat ze aankomende zaterdag hoe dan ook open gaan. Opvallend detail is dat er gemeenten zijn die bewust de andere kant op gaan kijken.

Horeca is het spuugzat

Nu in het uitgelekte bericht naar buiten is gekomen dat de aanstaande versoepelingen van komende zaterdag niet bestemd zijn voor de horeca is de bom losgebarsten. De Horeca- ondernemers maken kenbaar dat ze ondanks de versoepelingen toch open zullen gaan. Ze zijn het spuugzat!

Ze kunnen het niet verteren dat er met twee maten wordt gemeten, maar je niet met twee maten mag drinken. Er mag wel op afspraak worden gewinkeld, maar op afstand een biertje drinken mag dan weer niet. Winkelen op afspraak is hetzelfde als eten op afspraak, dus vinden ze dat ze gewoon open kunnen.

Horeca is veiliger dan winkelen op afspraak

De ondernemers zeggen dat eten en drinken op afspraak zelfs veiliger is dan winkelen op afspraak. In een restaurant blijf je zitten en is de kans minder groot dat je met mensen in contact komt, in tegenstelling tot mensen die rondlopen in een winkel.

De ondernemers zijn spuugzat en maken duidelijk dat ze aankomende zaterdag gewoon de deuren openen. Sommige gemeenten hebben laten weten dat het optreden tegen de Horeca-ondernemers geen prioriteit heeft. Daarmee zeggen ze eigenlijk dat ze even een oogje dichtknijpen.