Held gooit auto voor onwel geworden vrouw op snelweg: “Ze zat als een slappe pop achter het stuur”

Met een wel zeer ongebruikelijk actie op de snelweg werd Henry Temmermans uit Nunspeet in één klap een held. Hij reed een vrouw ‘klem’ die op de snelweg A28 achter het stuur onwel was geworden. “Ze zat als een slappe pop achter het stuur”. Het incident werd op een dashcam vastgelegd en zijn hieronder te bekijken.

Onbestuurbaar

Toen Henry zag wat er gebeurde besloot hij in enkele seconden om in te grijpen. Hij zette zijn auto voor die van de vrouw met de wetenschap dat het tot een botsing zou komen. Zo vertelt Henry aan De Stentor het volgende:

“Ik zag dat de vangrail de auto ook niet tot stilstand bracht, dus ik moest wat doen. De snelheid was tussen de veertig en vijftig kilometer per uur. Dat durfde ik wel aan. Ja, om erger te voorkomen. De auto moest worden gestopt. Ze hing over het stuur, duidelijk niet bij bewustzijn.”

held red onwel vrouw snelweg 1

Heldendaad

“De auto was aan het slingeren. Dat zag ik in mijn ooghoek. De auto reed over het gras, ik dacht eerst dat de automobilist een afrit had gemist. Maar al snel zag ik ook dat dat niet het geval was want de auto reed rechtdoor”, vertelt Henry.

“Ik kon vanuit mijn raam zien dat de auto onbestuurbaar was omdat de vrouw over het stuur hing. Dat was naar om te zien. Om de vrouw en andere automobilisten niet verder in gevaar te brengen gaf ik iets meer gas om voor haar te komen en mijn auto voor haar te stoppen. Het was gelukkig geen grote klap.”

Beelden van het incident

Met de vrouw gaat het gelukkig weer goed, weet Henry te vertellen. Ik heb van de politie haar contactgegevens gekregen. Ik ben zondagmorgen met mijn vrouw bij haar in Harderwijk op bezoek geweest. Ja, ze heeft ribben gebroken en dat is pijnlijk, maar ze is zo dankbaar dat ik heb gedaan wat ik heb gedaan. Dat ze er verder ongeschonden uit is gekomen. Voor mij was het haast vanzelfsprekend, maar ik snap ook wel dat mijn actie tot de verbeelding spreekt.”

Zijn auto moest door de actie worden weggesleept omdat hij schade had opgelopen, maar dat is het laatste waar Henry zich druk om maakt. “Het is een bedrijfsauto, die wordt wel weer opgelapt. Ik heb totaal niet over de consequenties van de botsing nagedacht. Als je ziet dat iemand in nood is moet je helpen. Zo simpel is het. En gelukkig liep dit uiteindelijk goed af.” Bekijk de beelden van het incident hieronder: