Zo vaak moet je van bil gaan voor een gezonde relatie

Schenken jij en jouw partner genoeg aandacht aan elkaar? Bij aandacht hoort natuurlijk een goede vrijpartij. De ene persoon heeft daar echter meer behoefte aan dan de ander, dat is een kwestie van libido. Toch is er een onderzoek gedaan naar het aantal keer dat je van bil moet gaan voor een goede en succesvolle relatie. De conclusie? Valt allemaal vies tegen.

Baanbrekend onderzoek

We kunnen je alvast vertellen: het is geen heel erg goed nieuws voor de liefhebber van een flinke stoeipartij. Onderzoekers geven namelijk aan dat je maar 11 keer per jaar hoeft te stoeien met jouw lief om te spreken van een gezonde relatie. Dit is dus het minimum, iets minder dan 1 keer per maand. Het gemiddelde ligt echter een stuk hoger.

Het gemiddelde in Nederland en België ligt namelijk op 36 keer per jaar, dat is 3 keer per maand ongeveer. Dat gemiddelde en het ‘minimum’ zegt echter niet dat je het niet vaker moet doen. Sommige mensen hebben er nou eenmaal meer behoefte aan. Iets wat je ook altijd met je partner kunt bespreken. Het is ook afhankelijk van leeftijd en hoe lang je al samen bent met jouw partner.

koppel hoe vaak

Verschil in leeftijden

Koppels tussen de 18 en 29 vrijen gemiddeld 112 keer per jaar. Koppels tussen de 30 en 39 zitten op 86 keer per jaar. Maar hoe zit het eigenlijk met de vrijgezellen onder ons?

Single heteroseksuele mannen doen het gemiddeld 63 keer per jaar. De vrouwen doen het 55 keer per jaar gemiddeld. Dat ligt nog steeds boven 1 keer per week. Wat denk jij van dit onderzoek? Bespreek het met je liefje en geniet extra van elkaar.