Zo maak je een 5-gangen frikandellen menu

Frikandellen, wie houdt er niet van? Het is de meest gegeten snack van Nederland en iedereen kent wel iemand die helemaal gek is op de gefrituurde vleesstaven. Vroeg jij je altijd al af hoe je een 5-gangen menu maakte met een frikandel? Hier hebben we het complete diner voor je. Compleet met voor- en hoofdgerecht en toetje!

Voorgerecht: frikandellen-vlaai

Begin met de oven voorverwarmen op 180 graden. Ondertussen vet je de vorm in en leg je het deeg in de vorm. Pak een vork en maak enkele gaten in de bodem. Frituur de frikandellen en snij ze in stukken. Snij een ui in stukjes. Doe wat stukjes frikandel, ui en wat curry in de bakvorm. Maak deegreepjes en bedek de taart. Besmeer de reepjes met een geklopt ei. Nu moet je alleen de vlaai een half uurtje laten bakken op 180 graden.

frikandellen vlaai

Voorgerecht: Frikandellen soep

Bak 3 gesneden frika’s in een beetje olie. Doe hierbij wat water, bouillonblokjes, ketchup en azijn. Je kunt nog wat suiker toevoegen voor de smaak.

Hoofdgerecht: bootje met twee drijvende delen

Bak twee frikandellen en leg deze op een bord met wat ruimte ertussen. Leg in het midden een lekkere stapel frietjes. Zo lijkt je hoofdgerecht net op een vlot met twee drijvende delen. Simpel toch?

Nagerecht: frikandelijs

Ik zou het niet aanraden om dit zelf te maken. In Utrecht heb je namelijk een ijssalon waar ze deze bolletjes op de markt hebben gebracht! Dus wie weet kun je als de ijscoman je volgende keer vraagt: “welke smaak mag het zijn?” Dat jij dan kan zeggen: “doe maar een bolletje frikandel.”