Naar buiten met de avondklok? Download hier het verplichte formulier

Het lijkt dan toch echt te gaan gebeuren. De avondklok. Vanaf morgen gaat de nieuwe maatregel in, en moet je dus 7 dagen per week tussen 2100 en 0430 binnenshuis blijven. Toch is er een uitzondering gemaakt voor een bepaalde groep mensen. Hoor je daarbij? Dan kun je een eigen verklaring downloaden.

Latere avondklok

De veelbesproken avondklok zou in de eerste instantie ingaan vanaf 2030. Op verzoek van de kamer is dat nu een half uur uitgesteld. Moet je toch naar buiten? Dan moet je een verklaring bij je dragen. Er moeten op dit formulier een aantal persoonlijke gegevens ingevuld worden.

formulier avondklok

Als je voor werk op straat moet zijn moet je ook een werkgeversverklaring invullen. Beiden formulieren moeten getoond worden als je wordt aangehouden door de politie. Ook geldt er voor bepaalde beroepen dat ze helemaal niks bij zich hoeven te dragen. Brandweer, politie en ambulance medewerkers horen bij deze groep mensen.

Boete voor overtreding

Ook als je je hond aangelijnd aan het uitlaten bent is een eigen verklaring niet nodig. Dit geldt ook voor dak- en thuislozen. Uitgaande van het advies van het kabinet lijkt de avondklok te gaan duren tot 9 februari. Ga je toch de straat op en word je aangehouden? Dan riskeer je een boete van € 95.

Voor de werkgeversverklaring kun je hier vinden. De eigen verklaring kun je hier vinden!