Op deze manier maakt VI samen met Johan Derksen een doorstart

Bijna al het nieuws draait de afgelopen week om VI en Johan Derksen. Johan maakte afgelopen week, na het kaarsverhaal en alle commotie, bekend dat hij ging stoppen met Vandaag Inside. Echter blijkt nu volgens het AD dat er werk wordt gemaakt van een herstart van het programma, inclusief Johan Derksen. Hoe gaat dit eruit zien?

Johan Derksen en zijn kaarsverhaal

Derksen vertelde aan tafel een oud verhaal waar heel Nederland overheen viel. Hij bleek namelijk tijdens een avondje stappen een bewusteloos vrouw te hebben aangerand met een kaars. De tafel moest hier om lachen en een rel was ontstaan. De damage control die Derksen daarna op televisie deed mocht niet helpen.

Sponsoren trokken zich terug en Derksen was er klaar mee: “De cancel- en woke-cultuur is groot en is tegen ons. Het is een machtige beweging die steeds groter en erger wordt. Het enige onafhankelijke programma is nu in duigen gevallen. Hier kan ik niet meer met plezier zitten. Ik ben er klaar mee.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vandaag Inside (@vandaaginside)

Doorstart voor Vandaag Inside?

Ook Gijp en Genee besloten te stoppen met de talkshow, met als uitgangspunt dat het ‘samen uit, samen thuis’ is. Dit is natuurlijk een super grote aderlating voor SBS6, want dit was het grootste kijkcijferkanon van de zender. Dus wat is nu de volgende stap?

Volgens AD zijn ze druk bezig met een doorstart, inclusief Derksen. Bert van der Veer, de oud-regisseur en televisiedirecteur, is hier in ieder geval een voorstander van. Hij zegt hierover: “Als televisiekijker is mijn leven een stuk saaier geworden sinds afgelopen vrijdag. En niet alleen dat van mij, als ik zo om me heen hoor. Het programma was zo níet geformatteerd. Het had hectiek, spanning, sensatie, het onverwachte. Kijk, de mannen kosten wat, maar het programma levert meer dan vele miljoenen op.”