BOOS aflevering over The Voice vanmiddag te zien: waar en wanneer?

Vanmiddag om 16:00 verschijnt de nu al geruchtmakende aflevering van BOOS, waarin het seksueel overschrijdend gedrag op de werkvloer van The Voice of Holland aan de kaak wordt gesteld. Maar wat weten we over het programma tot nu toe? En waar wordt het uitgezonden? We laten je het weten in dit artikel.

Tim Hofman en BOOS

BOOS wordt gepresenteerd door Tim Hofman. In het programma helpt Hofman mensen die een probleem hebben met een ander, zoals een huisjesmelker die zijn huurder het leven zuur maakt, of iemand die via marktplaats is opgelicht en van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Hofman gaat met beide partijen in gesprek en confronteert mensen met hun wangedrag.

In 2019 deed Hofman onderzoek naar seksueel wangedrag in tv-programma The Villa. Hofman werd door een slachtoffer benaderd die zich niet gehoord voelde door RTL. Hofman confronteerde hierop de verantwoordelijken van de zenders die bij The Villa betrokken waren. Dat waren toen RTL en Blue Cirkle. Hetzelfde gebeurt nu bij The Voice of Holland.

Mail van BOOS naar RTL

In 2021 deed Hofman een oproep naar deelnemers van The Voice of Holland om zich bij hem te melden omdat hij signalen kreeg dat er sprake zou zijn van machtsmisbruik binnen het programma. Naar aanleiding van deze oproep meldden zich verschillende slachtoffers die hun verhaal deden bij Hofman en zijn team.

Afgelopen zaterdag stuurde BOOS een mail naar RTL met de melding dat het programma eraan zit te komen. Naar aanleiding van deze mail werd het programma opgeschort en stapte Jeroen Rietbergen op. Ali B ontkent alle aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag en liet in een statement weten onschuldig te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Uitzending van BOOS op Youtube

Feit is dat heel Hilversum, al dan niet met een zwetend voorhoofd, zit te wachten op de uitzending. Er is inmiddels een tweede aangifte tegen jurylid Ali B gedaan. De identiteit van de vrouw die aangifte heeft gedaan is bekend bij de redactie van BOOS, verwacht wordt dat zij haar verhaal gaat doen in het programma.

De uitzending van BOOS is vanmiddag om 16:00 te zien op het Youtube-kanaal van het programma. De uitzending is niet te zien op de reguliere televisie.