Belgische wielrenner die 5-jarig meisje omtrapte klaagt vader aan

Een Belgische fietser die werd gefilmd toen hij op Eerste Kerstdag een jong meisje een knietje gaf, klaagt nu de vader van het vijfjarige meisje aan omdat hij de video online heeft gezet. De fietser spreekt van smaad en laster.

Knietje uitdelen

De 62-jarige fietser, die niet publiekelijk bij naam is genoemd, werd gefilmd terwijl hij zijn knie uitstak en het meisje omver duwde. De vijfjarige Neia Mpasa was met haar ouders een wandeling door een natuurgebied aan het maken.

Haar vader, Patrick Mpasa, legde het hele incident vast op camera en deelde de beelden later online. Veel mensen hadden kritiek op de actie van de fietser. Nu daagt hij Patrick Mpasa voor de rechter voor het verspreiden van de beelden die in Luik zijn gemaakt.

Belgische wielrenner die 5 jarig meisje omtrapte klaagt vader aan 2

Rechtszaak voor smaad en laster

De man stopte niet eens nadat hij haar op de grond had geramd terwijl ze naast haar moeder liep, maar fietste gewoon door over het pad. De familie deed aangifte. Vorig jaar zei haar vader: “De fietser vroeg ons de klacht in te trekken, maar hij toonde geen berouw en bood geen excuses aan”.

Mpasa zei dat hij niet uit was op wraak op de man door het plaatsen van de video op het internet, maar wilde “het bewustzijn verhogen” van gevaarlijke situaties die zich kunnen voordoen op de wegen. Nu probeert de fietser de video offline te krijgen door een rechtszaak voor smaad en laster aan te spannen.

Belgische wielrenner die 5 jarig meisje omtrapte klaagt vader aan 1

Patrick Mpasa voegt eraan toe: “Veel mensen zeggen me dat ik hem had moeten slaan, maar daar ben ik het niet mee eens en in elk geval was ik voor mijn kinderen, wat het voor hen nog erger zou hebben gemaakt.

“Ik wil ook geen heksenjacht, ik wil alleen dat hij zijn excuses aanbiedt.” Bekijk de beelden hieronder: