Douwe Bob’s band stapt op na tourafzegging vanwege QR-code

Douwe Bob was een van de artiesten die zijn eigen theatertour volledig cancelde vanwege de regels omtrent QR-codes en de coronacheck app. Het platform 3voor12 meldt nu dat zijn eigen band opstapt vanwege zijn beslissing. Minder goed nieuws voor de zanger dus.

Douwe Bob zegt tour af

Eerder deze week op maandag kondigde Douwe aan dat hij zijn tournee af heeft gezegd. Hij is het niet eens met de toegangsregels die door de overheid worden opgelegd. “Ik vind het discriminatie”.

Hiermee doelt Douwe op zijn fans en bezoekers die theaterzalen worden gecontroleerd middels een QR-code of een coronatoegangsbewijs. Douwe geeft aan dat hij hier “niet aan wilt meedoen”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@douwebob)

Band van Douwe Bob stapt op

Zijn band was het hier niet mee eens en heeft nu besloten op te stappen. Zij waren juist blij weer aan het werk te kunnen. Er komt steeds meer kritiek op artiesten die hun tours afzeggen. Al het personeel van de artiesten hebben lang zonder werk gezeten en zijn blij dat ze nu weer mogen.

Douwe werd afgelopen weekend zelf geweigerd toen hij geen QR-code liet zien. “Na alle verhalen werd het heel echt. Ik heb een tour staan en die ga ik niet doen, de discriminatie is te groot”.

“Ik heb niets tegen vaccinaties, ik heb niets tegen mensen die gevaccineerd zijn, ik heb alleen een heel groot probleem met dwang. Dwang is voor mij: het moet en als je het niet doet: dan zal je.”