Baanbrekend onderzoek: snoozen is een teken van intelligentie

Ram jij iedere ochtend op de snoozeknop voor je je nest uit gaat? Maak je maar niet druk. Je bent dan namelijk ongelofelijk slim. Snoozen blijkt namelijk een teken van intelligentie. Gefeliciteerd slimmerik!

Snoozen is voor slimme mensen

Is het verlaten van jouw bed in de ochtend ook altijd zo’n pijnlijk momentje? We herkennen het meteen. Je hebt nou eenmaal een plicht die roept en rekeningen die betaald moeten worden. Niks aan te doen helaas.

Maar je hebt allemaal verschillende soorten luilakken. Snoozers die het alarm meteen uitzetten en verder gaan maffen. En je hebt snoozers die elke 10 minuten weer even tot leven komen om daarna weer 10 minuten te gaan dromen. Je zult je als intelligente slimmerik vast wel herkennen in een van de twee.

slapen

Snoozers zijn slimme lui

Maar deze eigenschap komt enorm van pas en is positiever dan je zou denken. Volgens een onderzoek van Satoshi Kanazawa ben je namelijk heel erg intelligent. Het onderzoekt heet ‘Why night owls are more intelligent’ en gaat in op het bekende fenomeen snoozen.

De conclusie van het onderzoek: snoozen is een teken van een hoge intelligente en heeft te maken met ‘de aanpassing aan het moderne leven’. Snoozen paste namelijk niet bij onze geschiedenis als mens en daarom zou dit een vorm van intelligentie en creativiteit zijn. Je gaat gewoon mee in de tijd en technologie. Lekker bezig dus!