Nooit meer aardappels schillen dankzij deze 3 handige tips

Altijd al een hekel aan aardappels schillen gehad? Met deze handige tips hoef jij je daar vanaf nu nooit meer druk om te maken! Eenvoudig, snel en bovenal erg smakelijk.

aardappels schillen handige tips

Eenvoudig aardappels schillen

Sommige mensen doen het in een paar tellen, maar voor de meeste onder ons kost aardappels schillen vaak veel tijd. Daarnaast levert het regelmatig een zooitje op. Maar met een paar simpele trucjes komt daar nu een eind aan.

Ik zal het je makkelijk uit leggen. Als eerst snijd je de aardappel helemaal rondom in, zoals hieronder te zien is. Klik op de afbeelding om de animatie te starten!

vK6QFBI

Nu heb je de eerste en eigenlijk de meest belangrijke stap al gedaan. Bij de tweede stap kook je de aardappel zoals je normaal gesproken ook zou doen. Het enige verschil is dat de schil er nu nog omheen zit.

melCojB

Het voordeel van het koken met schil is dat de aardappel nu veel meer smaak krijgt. De meeste smaak van een aardappel zit namelijk in de schil en door de schil mee te koken trekken die smaken nu in de aardappel zelf.

Nu komt de laatste en de leukste stap. Nadat je de aardappel hebt afgegoten kan je de schil er super gemakkelijk af trekken!

NyJrfk5

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de eventuele donkere plekjes eruit te snijden en klaar is kees. We zullen er heel eerlijk bij zeggen dat dit niet bij elke aardappelsoort werkt. Er zijn erg veel verschillende aardappelsoorten en deze methode werkt het beste bij vastkokers.

Probeer het zelf een keer uit en je zult zien dat het echt werkt!